Golf i Estland är fortfarande relativt nytt, men det finns redan ett antal mycket fina golfbanor.

Den vanligaste inkörsporten till Estland är huvudstaden Tallinn, mindre än en timme med flyg från Sverige. För den som vill spela golf i Estland är färjan med Tallink ett stark alternativ, eftersom du kan ta med bilen ombord, och enkelt ta med all din golfutrustning, och dessutom lätt ta hem dina tax free-varor.

Golf i Tallinn

Runt Tallinn finns tre banor. Den äldsta är Niitvälja Golf (ibland kallad Tallinn Golf Club), strax väster om staden. En utmärkt bana öppen för allmänheten.

Den kanske finaste klubben runt Tallinn är Estonian Golf & Country Club strax öster om staden. Här är allt lite lyxigare, och lite dyrare än Niitvälja. En mycket fin och spelvärd bana.

Den tredje banan runt Tallinn är Golf X Rae, tidigare Suuresta Golf. Banan är lite enklare än de andra två, och ligger strax söder om staden.

Golf i Pärnu

Golf i Estland, Pärnu Bay Golf Links.
Pärnu Bay Golf Links.

Den kanske allra bästa banan i Estland ligger i sommarstaden Pärnu, ett par timmar söder om huvudstaden. Pärnu Bay Golf Links är en helt fantastisk bana. Läs mer i vår artikel Pärnu Bay Golf Links recension och betyg.

Pärnu har även en andra bana, White Beach Golf.

Golf på Ösel

Golf i Estland, Saare Golf Club, Ösel.
Saare Golf Club, Ösel, Estland.

Ösel är Estlands största ö, och även här finns en utmärkt golfbana, Saare Golf. Banan ligger precis vid Kuuresaare, en sommarstad känd för sina fina spa, så banan är perfekt för en kombinerad golf & spa-resa. Läs om vår intryck i artikeln Saare Golf recension och betyg.

Golf i Otepää

Längre söderut i landet finns ytterligare en bana, Otepää Golf Club.

Mycket mer än bara golf i Estland

Förutom golf finns mycket att se och göra i Estland. Gamla staden i Tallinn är ett måste. Shopping är fortfarande prisvärt, om än inte så billigt som för några år sedan. Ett spa-besök är också att rekommendera. Läs gärna vår artikel På upptäcksfärd – Golf i Estland.

Golfbloggaren tycker definitivt att du ska prova golf i Estland. Fina banor, nära till Sverige, och mycket prisvärt.